OECD

Zobrazujú sa články na tému "OECD".

Komunálny odpad vo svete – časť IV – Recyklácia

AktualityŠtatistikyOECDEU 15.08.2019 23:30

Štvrtá časť zo série článkov o komunálnom odpade vo svete sa zameriava na najdôležitejšiu časť hierarchie odpadového hospodárstva z pohľadu obehového hospodárstva – recykláciu. Recyklačným gigantom je Nemecko, ktoré ako jediná z krajín už v súčasnosti plní recyklačný cieľ Európskej únie 65% stanovený na rok 2035

Komunálny odpad vo svete – časť III – Spaľovanie

ŠtatistikyOECD 06.06.2019 22:05

Tretia časť zo série článkov venovaných nakladaniu s komunálnym odpadom v krajinách sveta, je zameraná na štatistiky týkajúce sa spaľovania komunálneho odpadu. Ktorá krajina je v spaľovaní komunálnych odpadov lídrom? Žiadna z krajín Európskej únie to nie je, viac v článku.

Komunálny odpad vo svete – časť II – Skládkovanie

AktualityOECDSkládky 23.05.2019 23:25

Krajiny OECD a niektoré ďalšie krajiny ročne uložia na skládky odpadov 500 miliónov ton komunálneho odpadu. Ktorá krajina už skládkovanie nepozná a kto patrí medzi skládkovú veľmoc, sa dozviete v tomto článku.

Komunálny odpad vo svete – časť I – Produkcia

AktualityŠtatistikyOECD 06.05.2019 18:41

V Európskej únii vzniklo v roku 2017 na obyvateľa 486 kg komunálnych odpadov. Viete koľko komunálneho odpadu produkuje USA, Rusko alebo Čína? Kto je najväčším producentom komunálnych odpadov na svete, sa dozviete v tomto článku. Pripravili sme pre Vás sériu článkov, kde sa dozviete aj to, ako sa s nakladá s odpadom v krajinách OECD a niektorých ďalších krajinách sveta, kto najviac komunálneho odpadu recykluje, skládkuje alebo spaľuje.

http://www.elekos.sk