Skládky

Zobrazujú sa články na tému "Skládky".

Skládky za humnom – nepodarená študentská práca

AktualityNázorSkládky 11.05.2020 00:59

Ako ľahko môže odborná inštitúcia klesnúť na úroveň študentského amaterizmu, ukázal analytický útvar Inštitút environmentálnej politiky pri Ministerstve životného prostredia Slovenskej republiky.

Komunálny odpad vo svete – časť II – Skládkovanie

AktualityOECDSkládky 23.05.2019 23:25

Krajiny OECD a niektoré ďalšie krajiny ročne uložia na skládky odpadov 500 miliónov ton komunálneho odpadu. Ktorá krajina už skládkovanie nepozná a kto patrí medzi skládkovú veľmoc, sa dozviete v tomto článku.

Ako si správne vypočítať úroveň vytriedenia komunálnych odpadov

AktualitySkládky 24.02.2019 21:23

Nový zákon o poplatkoch za uloženie odpadov ustanovil pre obce novú povinnosť, vypočítať a zverejniť do konca februára informáciu o úrovni vytriedenia komunálnych odpadov. Ako si správne úroveň vytriedenia vypočítať a na čo pri výpočte nezabudnúť, nájdete v tomto článku.

Poplatky za skládkovanie odpadov – čas na kompromisy vypršal

AktualitySkládky 12.10.2018 10:47

Parlament schválil v prvom čítaní návrh nového zákona o poplatkoch za uloženie odpadov, ktorého predmetom je predovšetkým zvýšenie poplatkov za skládkovanie komunálnych odpadov. Napriek neutíchajúcej a neodôvodnenej kritike ZMOS, ktorý sa tento ekonomický nástroj snaží opäť zablokovať, je zvýšenie poplatkov za skládkovanie odpadov z niekoľkých dôvodov nevyhnutné.

http://www.elekos.sk